Факти за храната, които ще ви впечатлят

Нещата, с които се сблъскваме всеки ден, често крият много загадки, за които малко хора знаят. Ето само няколко завладяващи, изненадващи и любопитни факти за храната, представени от екипа на Obekti.bg.

  •     Лютите чушки – не цветът е определящ за лютивостта, а големината на чушката. Колкото по-малка е, толкова по-люта ще е.
  •     Авокадо - никога не давайте авокадо на птици. Този вид храна е много отровен за тях.
  •     Банани - може да звучи налудничево, но комарите всъщност са привлечени от хора, които наскоро са консумирали банан. Можем само да предположим защо това е така.
  •     Оцветители – червените и жълти храни, превърнали се в такива посредством оцветители, правят децата хиперактивни.
  •     Никога не трябва да пиете чай, който не е прясно сварен. Японците имат една поговорка: "Вчерашният чай хапе по-зле от змия". Студеният чай раздразнява стените на стомаха толкова много, че китайците смятат, че е същото като змийска отрова.
  •     Медът е безсмъртен. Най-старият съд с мед, който все още е годен за консумация, е открит през 1922 г. от Хауърд Картър - в гробницата на египетския фараон Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.
  •     Ако яйцето се издигне на повърхността, когато се постави в някаква вода, то вече не е годно за консумация. Това се случва, тъй като газовете се натрупват в яйцеклетка, която старее, позволявайки му да плава.
  •     Ако ядете малко парче тъмен шоколад преди хранене, то ще увеличи глюкозата в кръвта. Дори ако сте много гладни, това ще ви попречи да ядете прекалено много. 
  •     Тайната на храната: Храната винаги е вкусна през нощта. Всички храни. Винаги!

Източник: manager.bg

Няма намерени новини в тази категория.