„Атака“ блокира Орлов мост, ще въвежда ред в държавата

Лидерът на „Атака“ стои върху камион с мегафон и обяснява, че след като не може да бъде въведен ред в държавата партията ще го въведе чрез граждански ред, което включва и арести на провокатори.

Движението на „Орлов мост“ е блокирано от хора на Волен Сидеров. Лидерът на „Атака“ стои върху камион с мегафон и обяснява, че след като не може да бъде въведен ред в държавата партията ще го въведе чрез граждански ред, което включва и арести на провокатори.

Движението на кръстовището е спряно.

Има плакат „Аз тежа 50 кг и протестирам срещу връщането на ГЕРБ във властта.

Привърженици на „Атака“ се включват в разговерщени спорове с преминаващи хора.

Съмишрениците на Волен Сидеров се отправиха към БНТ Сидеров обяви по мегафона, че това е поръчкова телевизия „на Бойко, Пашата и други гангстери“. С призив „Долу БНТ“ и със закана да се замеря сградата с яйца и домати, той поведе събралите се към „Сан Стефано 29“ и кръстовището вече е освободено.

Законът е за всички. Ако полицията и прокуратурата не го прилагат, „Атака“ ще го направи, каза Сидеров. От утре ще е така, обяви той имайки предвид, че Орлов мост отново ще бъде блокиран, за да не се даде възможност мястото да бъде окупироано „от алкохолици и други“.

Волен Сидеров и придружаващите го депутати и съмишленици бяха допуснати в сградата на БНТ и директорът Вяра Анкова ще ги приеме на разговор. „Искаме среща с ръководството на БНТ, за да търсим обяснения защо телевизията манипулира своите зрители“, обясни Сидеров на влизане.

Охраната на държавната телевизия не допусна в сградата отразяващите събитието медии, а само малка група от хората, които придружаваха партийния лидер.