Как да избегнете най-честите грешки при тегленето на бърз кредит?

Парите никога не стигат. Без значение колко имате, те винаги са по-малко от това, от което се нуждаете. За съжаление обаче на почти всеки човек му се е налагало да похарчи пари за спешен разход – за ремонт, сметка, медицински проблем, наем или пък непредвидена инвестиция. Всички тези разходи са най-често малки на размер, но ако ви хванат неподготвени и нямате заделени пари настрана, тогава сериозно ви объркват месечния бюджет. За щастие, фирми за бързи кредити, са насреща за именно такива ситуации, предлагайки онлайн заеми за кратки периоди и малки суми. Хората обаче макар и спокойни, че могат да кандидатстват за кредит и да си решат бързо финансовото затруднение, допускат няколко грешки. Нека да видим кои са те и защо хората предпочитат бързите заеми.

Защо теглим заеми до заплата и бързи кредити?

Този вид кредити са вид краткосрочен аванс, който можете да изплатите бързо. Възможно е да трябва да покриете само една вноска или съвсем малък брой такива. Има няколко основните причини, които ще ви споделим по-долу.

  • Парите наистина се получават по-бързо. Много вероятно е да получите одобрение и дори исканата дума в рамките на 24 часа;
  • Най-често проверката на кредитната история не е задълбочена, така че дори и да имате леки несъвършенства в нея, това няма да се отрази на одобрението за бърз кредит;
  • Много малко са формалностите при попълването на документи. Най-вероятно ще се наложи само в една графа да попълните за какво ви трябва сумата, но никой няма да ви иска подробно обяснение.

Къде може да се крие уловка?

Заемите до заплата са удобни начини да получите пари в брой, когато са ви необходими бързо, но ако не използвате разумно тази възможност, то това може да се превърне в усложняване на финансовата ви ситуация. Ето, кои са грешките, които хората допускат най-често.

Да не знаете, дали ще можете да погасите кредита

Лихвените проценти по тези заеми обикновено са малко по-високи, отколкото на банковите кредити, но когато се изплащат редовно. Ако вноските по един бърз кредит не се изплащат навреме, то лихвата нараства значително. Неминуемо, ако утежните по този начин даден кредит, той се превръща в непосилен. Заради това, първото правило и основната грешка, която повечето хора допускат, когато кандидатстват за бърз кредит е недостатъчната сигурност, че ще могат да покриват вноските.

Да покриете по-изгоден кредит с бърз кредит

Според финансистите на Микро Кредит вземането на един заем, за да покрие друг се нарича рефинансиране и е полезен финансов инструмент, но при определени условия. Когато се покрива кредит с по-лоши условия, а се тегли нов с по-добри, тогава това е икономически изгодна тактика. Ако обаче ситуацията е обратната, тогава вие на практика плащате повече. Нашият съвет е винаги да обмисляте внимателно  условията по кредитите, особено ако планирате рефинансиране.

мъж обмисля бърз кредит за да реши разход

Да не познавате детайлите и условията

Отчасти вече засегнахме тази тема по-горе, но тя е толкова важна, че няма как да не я отделим в абзац. Много кредитополучатели не са запознати със закони, лихвени проценти, договорните клаузи, термините главница, падеж и тн. Не ни разбирайте погрешно, не ви съветваме да прочетете цялото законодателство, когато се нуждаете от заем, но би било добре да имате представа какво подписвате и какви са правата и задълженията ви.

Когато разбирате условията по даден кредит, много по-лесно можете да го сравните с друг и да вземете решение, кой е по-подходящ за вас и вашите потребности. В обратния случай, лесно можете да бъдете подлъгани по фалшиви маркетингови тактики и реклами, които да ви заблудят да изтеглите по-скъп кредит, който не ви задоволява напълно необходимостта от финансиране и размер на вноските за погасяване. След всичко, което ви разкрихме горе, можем да заключим, че заемите до заплата са добра алтернатива, когато търсите спешно пари в брой и знаете, че можете да върнете цялата сума, след като получите заплата или друг приход.