Гаранции на битумните керемиди

 Фирмите, които отдавна са на пазара за производство на гъвкави битумни керемиди, уверено предлагат дълги периоди на гаранция.Обикновено за това на купувачът се дава  сертификат, подписва и удостоверява с печат с посочен прекият продавач на продукта, ако той има 10 години гаранция. Средният гаранционен срок не надвишава 15 години, което от своя страна е обичайният гаранционен срок за експлоатацията на битумен покрив като цяло, включително и на неговите конструктивни елементи. Американската фирми обаче  обещават, че нейните битумни керемиди могат да издържат 50 години без подмяна, при спазване на условията за монтаж и експлоатация. Десетгодишната гаранция показва приемливото качество на битумните покриви и дали производителят или неговият дилър ви предлага такава гаранция, можете да е показател за качеството на конкретния продукт. Но изборът битумни керемиди не се ограничава само до гаранционните качества. Защото трябва да се погрижите за фасадата на вашата къща и нейния атрактивен външен вид. Изберете това, което ви харесва! Битумните керемиди копират формата на керамичните. Следователно се предлагат в различни форми. Уникалността тук е извън мащаба, защото всеки се опитва да намери своя собствен път към сърцето на потребителя и изобретява най-различни, понякога странни дизайни на битумни венчелистчета от керемиди. Между другото, материалът позволява да се реализират всякакви фантазии, както и да се създаде невероятна цветова схема. Изборът на битумни керемиди е огромен: червен, зелен, кафяв, меден, син, златен, пясъчен, сив, черен и композитни цветове.

Съветът ни е само един – избирайте във форми и цветове какво ви харесва най-много! След това остава само да договорите изкупната цена и покривната технология с изпълнителя.

Тест за огъване

Съществува един прост тест, който може да се направи направо в шоурума или магазина, където купувате покривния си материал и правите окончателния си избор. От опаковката, където продуктът ви се предлага, изберете един лист плочки. След това направете следните манипулации: отстранете ръба на хартията или картона от самозалепващата се страна; огънете напълно на 360 градуса, ръба на керемидата; направете това няколко пъти в едната посока и няколко пъти в другата посока; внимателно обмислете резултата от вашия опит; ръбът, който би се огънал, не трябва да има видими механични повреди; на мястото на завоя не трябва да се появяват следи от бял или друг цвят или линии на огъване; ако има пукнатини или ръбът започне да се рони, това е сигурен знак, че имате в ръцете си некачествен продукт или менте.