Септемврийски цветя и тяхното значение

Септември е месец на цветя с много различни значения. Някои цветя символизират несподелена любов, докато други са символ на власт и кралски особи. Тъй като е много важно да избирате цветята според сезона, днес ще разгледаме най-популярните септемврийски цветя и тяхната символика.

Астрите са символ на несподелена любов

Септемврийски цветя - Астра

Цветето астра има много митове, свързани с него. Исторически погледнато, то е било изгаряно, за да отблъсне змии, но по-късно започва да се свързва с чувствата на несподелена любов. В древногръцката митология цветето е кръстено на богинята Астрея, която плаче от утробата си и пада на Земята като цвете във формата на звезда. В резултат на това цветето получава името си, което означава „звезден прах“. Викторианците дори изпращали астри на своите близки като тайни любовни писма.

Грамофончето е символ на сила

Септемврийски цветя - Грамофонче

Ако търсите знак, че някой мисли за вас, цветето Грамофонче (познато още като Утринна слава или Ипомоеа) е чудесен избор. Това цвете представлява вашата невинност и младежки дух. То също така представлява смелост, сила и силно сърце. Неговото послание е да ви уведоми, че Бог бди над вас и ще се погрижи за вашите нужди.

Слънчогледите са популярен избор за септемврийските сватби

Септемврийски цветя - Слънчоглед

Слънчогледите са красив избор за всяка есенна сватба. Те могат да се използват като централен елемент или като акцент. Слънчогледите често се срещат в края на сезона и могат да се съчетават с други цъфтящи цветя. Те имат уникално качество без цветен прашец, така че не забравяйте да изберете слънчоглед от градинарски клас. Добавянето на пшеница към вашия букет е друг начин да включите слънчогледа във вашия сватбен декор.

Далиите са символ на благодат

Септемврийски цветя - Далия

Далиите са символ на щедрост, грация и красота. Розовият им цвят предава женственост и доброта. Те са популярен избор за букети. Значението на далиите варира в зависимост от това за кого ги купувате. Например, розовите далии могат да символизират любов, романтика или нежност, докато белите далии означават фокус и чистота.

Ирисът е символ на Флоренция

Септемврийски цветя - Ирис

Giardino dell’Iris е невероятна ботаническа градина във Флоренция, Италия. Наречен е на цветето Ирис и датира от римско време. През единадесети век семейството на гибелините започва да го използва като символ на своето знаме. По-късно цветето става символ на град Флоренция. Все още се използва широко във Флоренция.

Как да изберем правилните цветя?

Въпреки че много от цветята са обвити в митове и легенди и имат някаква символика, не е задължително всеки да е запознат с нея. Това означава, че може да изберете цветя спрямо човека, на който ще ги подарявате. Съобразете се с предпочитанията на получателя, неговите любими цветя, любим цвят и т.н. За да направите правилния избор, разгледайте предложенията на Top-flowers.com – един от най-предпочитаните цветарски магазини в страната.

Изображения: Wikipedia