Какво стъкло да добавим към пвц дограма и врати

Ако планирате да монтирате пвц дограма в дома си, тогава ще трябва да изберете и правилното стъкло. Има много налични опции за стъкло на вашите PVC врати и прозорци. Има стандартно стъкло с единичен стъклопакет, което е с дебелина 6 mm, както и варианти с двоен и троен стъклопакет, които използват най-малко 4 mm стъкло.

Изолирано стъкло

Популярен вид стъкло за ПВЦ дограма е прозрачното стъкло. То служи за различни цели, включително осигуряване на ясен изглед към интериора, както и позволяване на повече естествена светлина да преминава през него. Този тип стъкло е най-подходящо за търговски помещения или балкони с чудесна гледка и се предлага в различни дебелини, за да отговаря на различни нужди.

Стъклопакетите се предлагат в различни конфигурации, включително комбинации от тройни и двойни стъкла. Дебелината на стъклата варира от 3/32″ до 1/4″ и 0,708″ до 1,417″. Стъклата се предлагат в прозрачни, закалени или матирани, както и с различни видове покрития, цветове и шарки.

Видове стъкла за ПВЦ дограма - изолирано

Ламинирано стъкло

Ламинираното стъкло е важен компонент на вратите и прозорците от uPVC и има много налични опции. Типът стъкло ще зависи от вашите специфични нужди, включително енергийна ефективност, безопасност и звукоизолация. Някои видове стъкло отразяват повече от други, докато други са по-непрозрачни. Стъклото, използвано във вашите uPVC врати и прозорци, ще определи колко слънчева светлина и топлина могат да навлязат във вътрешността на стаята.

Друго предимство на ламинираното стъкло е допълнителното усещане за сигурност, което осигурява. Добавеният слой защита помага да се предотврати насилствено влизане. В случай на счупване, стъклото остава в рамката, намалявайки възможността от летящо стъкло или отломки да наранят някого. Освен това ламинираното стъкло запазва здравината и цвета си за дълго време, така че е добър вариант за сгради в райони, застрашени от урагани.

Ламинираното стъкло също е по-ефективно за намаляване на шума. Звуковите вълни преминават през различни слоеве стъкло и имат различни честоти, което прави ламинираното стъкло по-добра бариера за шума. Ламинираното стъкло също е по-скъпо от закаленото стъкло и отнема повече време за обработка.

Видове стъкла за ПВЦ дограма - ламинирано

Плаващо закалено стъкло

Съществуват редица различни опции за стъкло за ПВЦ дограма. Закаленото стъкло е един от най-разпространените видове стъкла, използвани за врати и прозорци. Това е основен вид стъкло, което преминава през процес на обработка, за да стане по-здраво и гладко. Може също да бъде тониран, за да се подобри пропускането на светлина, или непрозрачен за поверителност.

Стъклото е важна част от конструкцията на вашите прозорци, тъй като може да подобри тяхната изолационна и енергийна ефективност. Освен това помага за намаляване на шума и осигурява светлина и сигурност. Има редица различни видове стъкло, включително закалено и флоат. И двата вида стъкла се изработват по модерен процес, който осигурява постоянна дебелина и гладкост.

Дебелината на флоатното стъкло обикновено е по-малка от тази на загрято стъкло. Този тип стъкла са укрепени с контролирано нагряване и охлаждане. Той е термично устойчив, което означава, че е малко вероятно да се пръсне на големи парчета, ако се счупи. Известно е също като стъкло за поверителност, заради текстурата му, която е невидима, когато се счупи. И двата вида стъкло могат да бъдат изолирани, за да поддържат температурата вътре.

Видове стъкла за ПВЦ дограма - закалено

Височинно стъкло

Ако търсите нов заместител на вашите ПВЦ прозорци или врати, може да помислите за стъкло за голяма надморска височина. На по-висока надморска височина натискът върху стъклата се увеличава. Когато това се случи, уплътнението между стъклата може да се провали. Ако уплътнението се счупи, стъклото може да се счупи.

Повечето производители на прозорци не използват стъкло за голяма надморска височина, защото повечето от техните фабрики са на по-ниски височини. В резултат на това прозорците, произведени на по-ниска надморска височина, могат да се изкривят, преди да достигнат домовете на по-висока надморска височина.

Независимо дали имате нов имот или искате да ремонтирате съществуващия си дом, можете да намерите компания за производство на алуминий, която е специализирана в остъкляването на голяма надморска височина. Те са разработили процес в три стъпки, за да осигурят гладка инсталация. Техният екип от професионалисти се е ангажирал да предоставя най-доброто обслужване на клиентите и качествени продукти. Компанията също разбира вашите вкусове и предлага набор от опции за дизайн.