Видове професионални фурни

Пазарът в съвременния свят е залят от куп уреди и инструменти, които се използват в ежедневието и за професионални цели. Това не е по-различно при гамата от професионални фурни, които са достъпни за всеки собственик на заведение тип ресторант, бързо хранене и много други. Но сред тях има няколко главни подразделения, които е добре да вземем предвид при оборудването, тъй като може да ни трябва само един вид, няколко или дори всички такива, в зависимост от типа заведение, което оперираме.

Микровълнови

Естествено, едни от най-популярните професионални фурни са микровълновите такива. Те не пекат храната, а единствено я затоплят. Поради това са популярни най-вече в ресторанти тип закусвалня и други, изискващи наличие на предварително приготвена храна, която после да се притопли. Това може да е фактор и при заведения, които оперират на база “шведска маса”, включително и за хотелите с ресторант. Тъй като все пак говорим за професионални фурни, те са с включени доста допълнителни функции и характеристики. Служат и отлично за размразяване, поради което се ползват и в много по-широка база ресторанти, отколкото тази, обсъдена по-горе.

Фурна за пица

От съществено значение, ако ще приготвяте пица. Да, това е цял специфичен вид професионална фурна, която няма как да бъде заменена (освен с пещ). Най-важните характеристики при тях е да имат дълъг експлоатационен период и да са високо енергийно ефикасни. Могат да дойдат под формата на фурна на ток или на фурна на дърва. Ако смятате да отворите пицария, може да имате нужда дори от няколко такива или поне от една на няколко нива. Съответно, за всяко заведение, което ще има нужда от фурна за пица, можете да се консултирате със специалист по оборудването на ресторанти, за да прецените заедно кой е най-добрият избор за вас.

Конвектомат

Една от най-важните опции, които фигурират в момента на пазара. Набира все по-голяма популярност и е силно предпочитан вариант за много ресторанти. При тях се използва принципът на конвекцията. Той се състои в постоянното движение на въздушни потоци, които се нагряват от нагревателите. По този начин се позволява равномерно затопляне на хранителните продукти и тяхното пълно и цялостно изпичане с отлично запазване на всички вкусови качества. Може да послужи като алтернатива на традиционните фурни или в добавка към тях. Освен това при него фигурират разнообразни модели, което позволява да се нагоди изборът към специфичните ви нужди. Конвектоматите вършат превъзходна работа, като осигуряват много по-широка функционалност на персонала ви. С тях могат да се изпълняват по няколко поръчки едновременно. Освен това са осигурени различни капацитети, което ви помага да пригодите уреда към заетостта на заведението си. Същевременно са вложени множество характеристики и функционалности, които допълнително позволяват да се постигне максимална способност за изпълняване на всяка една клиентска поръчка възможно най-бързо. С тях е осигурена и много по-голяма енергийна ефикасност, което ви донася по-ниски крайни сметки за електричество. Общо взето, конвектоматите стават все по-популярни сред ресторантьорската промишленост и това определено е напълно разбираемо, предвид отличните характеристики, които предоставят.