Дървена или пластмасова детска кухня за игра да изберем?

Изборът между дървена или пластмасова детска кухня често е една от първите дилеми, пред които родителят се изправя, когато търси комплект за игра за детето си, имитиращ ежедневието на възрастните. Има някои съществени разлики между двата материала. Познаването на предимствата – и отрицателните страни може да ви помогне да стесните избора си въз основа на вашите лични предпочитания и очаквания.Важно е да се отбележи, че, въпреки че много кухни за игра се наричат дървени - то те са направени от дърво, а това дърво обикновено е MDF (дървесновлакнести плоскости със средна плътност), което представлява наистина пресовани дървени частичи, слепени заедно със смоли, нанесени след нагряване. Или с други думи – говорим за плочи, изградени от дребна дървесина.Тъй като MDF използва остатъци от дървесина, този материал има някои от качествата на „зелен“ продукт, но смолите, използвани в производителя на MDF и ламинатите, които могат да бъдат приложени към всякакви готови продукти, карат някои родители да се притесняват от вредата на разни химикали. Тези, които имат притеснения и резервираност към MDF, трябва да избягват детски кухни, направени от MDF, и вместо това да обмислят варианти за покупка на кухня от цяло дърво или пластмаса.Детските кухни от истинско дърво са по-трудни за намиране и често много по-скъпи от алтернативните продукти. Те обаче често са най-здрави и е най-вероятно да издържат достатъчно, за да бъдат предадени на следващото поколение деца.
Пластмасата е третият материал, който се предлага за комплекти за игра за готвене и е много популярен поради обикновено ниската си цена, способността да издържа на по-груба игра и лесната мобилност. На пазара има голям брой пластмасови комплекти за игра. Някои родители също имат загриженост относно използването на пластмасови играчки, когато играчката е произведена при по-малко ограничителни разпоредби, отколкото се прилагат в САЩ и Европа. Това е по-важно при деца, които все още са на етапа, в който е нормално да хващат играчките си с уста.
 
Времето за сглобяване е друго съображение, което трябва да имате предвид, когато избирате дали да вземете дървена или пластмасова детска кухня. Пластмасовите комплекти за игра обикновено са по-лесни за сглобяване, докато дървените комплекти може да отнемат повече време поради използването на традиционни панти и дръжки за врати, повече части като цяло и по-малко самозаключващи се секции.И в обобщение можем да заключим, че изборът между дървени или пластмасови детски кухни се свежда до няколко точки: вашето лично мнение за MDF, желанието Ви да сглобявате и времето, което може да отделите а това, възрастта на децата Ви, както разбирасе и бюджета, с който разполагате.В множество сайтове на българския пазар – се предлагат дървени кухни, един от тях е detskiigrachki.com, както и много други.