Дрехи за кръщене

По традиция, по време на подобни поводи се носят бели кърпи за кръщене. Дрехите трябва да са бели, защото символизират новия живот на кръстения. Платовете трябва да са чисти и свежи, като занесената манна. Някои кърпи за кръщене са бродирани, докато други са обикновени и бели.

Традиционни рокли за кръщене

Традиционните рокли за кръщене често се изработват от чист памук или коприна. Те трябва да покриват цялото тяло на бебето, а бонетата и обувките също трябва да съответстват на роклята. Памучната рокля ще бъде по-удобна за носене от бебето, а някои стилове имат якички тип „питер пан“ и интересни детайли. Сатенената рокля за кръщене също е често срещан избор.

Подходящото боне е изработено от мек памук и може да бъде с дантели или от сатен. Тези рокли за кръщене могат да бъдат персонализирани с името на бебето и датата на кръщенето. Те се предлагат в стилове с къс и дълъг ръкав, а върху корсажа или ръкавите могат да бъдат бродирани и ирландски акценти, при пожелание.

Бродирани рокли за кръщене

Има чудесни справочници и книги за шиене на рокли и тоалети за кръщене с наследствено качество. Те включват инструкции за изработването на осем облекла, които варират от пълна простота до сложни творения. Подробните фотографии и ясните инструкции правят проектите достъпни за широк кръг любители на шиенето.

Още повече, може да се доверите на специалисти, които да изработят подходящ модел по ваш вкус. Отделно, ако не разполагате с време или предпочитате готов модел, то могат да бъдат открити предложения в различните онлайн магазини.

Нетрадиционни кърпи за кръщене

Кръщелните кърпи отдавна са синоним на церемонията по кръщене. Те представляват традиционна бяла рокля, която пада до краката или коленете на бебето, в зависимост от ръста на детето. Съвременните кърпи за кръщене се предлагат със свалящи се рокли, които превръщат ромпа в традиционна рокля за кръщене. Тези кърпи обикновено са с дължина до глезена или до средата на прасеца, като често са украсени с дантела или бродерия. Може да разгледате някои от моделите на https://alfabrides.bg/. Магазинът разполага с няколко възможности за избор и дизайн на подходяща кърпа за кръщене и не само.

Съвременните продукти се предлагат в няколко различни стила. Някои от тях са ръчно бродирани или изплетени. Други са от копринени или ленени материи. Някои от тях са дори с монограм.

Традиционно бели кърпи за кръщене

Традиционно белите кърпи за кръщене са съществен елемент от християнската кръщелна церемония. Обикновено тези кърпи са дълги и трябва да наподобяват дрехата, която Христос е носил при кръщението си. Обикновено са изработени от бял плат, за да символизират чистотата. Тези кърпи често се украсяват с религиозни символи и могат да се предават на следващите поколения.

Въпреки че повечето модели са бели, можете да изберете цвят, различен от белия. Тези нюанси често са по-светли и по-удобни за бебетата. Пастелните цветове са чудесен избор както за основната рокля, така и за аксесоарите. Алтернативно, основната рокля може да бъде бяла с цветен дизайн или украса.

Кръщенето е важен момент в живота на християните. То символизира пречистване и започване на нов живот. Според ритуалите, кръщавания трябва да бъде облечен в бяло, а близките около него най-малко в светли цветове. Подготовките започват от рано, а след това често се отбелязва с празничен обяд или вечеря.