Ефективен начин за почистване на запушения нос на бебето

Може би ще се изненадате да научите, че бебетата могат да дишат само през носа си. Според експертите бебетата нямат развит рефлекс да дишат през устата си до около едногодишна възраст.

Това подчертава значението на почистването на запушените или запушени носове през студения сезон и след това.

Дори частично запушеният нос може да причини сериозни проблеми, като например затруднения със съня, храненето и дишането. Никой родител не иска да гледа как детето му страда от продължително запушване на носа.

Когато моите бебета бяха болни, сърцето ми се късаше, когато ги чувах да подсмърчат и от време на време да хриптят. Вижте тук какви стъпки следвах аз и какво ми помагаше да се справя със този проблем.

И така, какво могат да направят родителите, за да помогнат на задушаващо се дете?

Проверката на влажността на въздуха е едно от първите неща, които можете да направите, за да помогнете за облекчаване на запушването на носа на вашето бебе.

Натрупването на слуз в носа може да се влоши от сухия въздух. Овлажнител с хладка мъгла може да помогне, като добави влага. Уверете се, че спазвате всички мерки за безопасност, почиствайте редовно, за да избегнете появата на мухъл, и съхранявайте на недостъпно за деца място.

Друг вариант е да пуснете топъл душ и да оставите бебето да диша мъглата.

След това засмучете с капки или спрей с физиологичен разтвор. Те трябва да са в аптечката ви по всяко време. Капките помагат за разхлабване на сухата слуз, което улеснява засмукването с бебешко устройство за аспириране на носа.

Как да използвате устройството за аспирация, за да изчистите запушения нос на бебето

Когато бебето е запушено или има слуз в носните си пътища, родителите могат да използват различни устройства за аспирация.

Те могат да използват спринцовка с луковица или аспиратор за нос, за да изсмучат слузта или да разхлабят циреи след няколко капки физиологичен разтвор.

И макар че тези гумени лампички често са първият ресурс за родителите, те могат да бъдат и плашещи за новите родители. Заостреният накрайник на стандартната спринцовка с луковица трябва внимателно да се вкара в ноздрата, без да се навлиза прекалено навътре, преди да се стисне и освободи луковицата поради конструкцията. В резултат на това това не е най-нежният вариант и изисква практика.

След това има селекция от ръчни аспиратори за нос, които могат да помогнат за подобряване на носната част, но нямат най-силната всмукателна сила и изискват някои опити и грешки.

След това има смукачки за сополи, които имат за цел да подобрят ограниченията на тези устройства по отношение на засмукването, но изискват и двете ръце и изискват буквално да „изсмуквате гадинките“ през тръбичка. И макар че те могат да свършат много по-добра работа от стандартната спринцовка с колба, мога да ви кажа, че ако не поставите правилно филтъра, те могат да бъдат доста отвратителни – знам, защото ми се случи!

Защо NozeBot е по-добър метод за почистване на носа на бебето?

NozeBot е захранвано с батерии устройство за засмукване, което може да изчисти и най-упоритите запушвания на носа при бебета на възраст от три месеца до три години.

Създадено е за да помогне на бебетата да дишат, да се хранят и да спят по-добре у дома, вместо да се налага да ходят в болница заради проблеми със запушването.

Това е чудесен инструмент, който може да имате под ръка, със специално проектирана част за нос, която е достатъчно нежна за бебето, и сила на засмукване, която може да се справи с всичко – от малки боцкания до упорити сополи и продължителни задръствания.

Вече няма да се налага да вкарвате носача твърде дълбоко и да рискувате да нараните бебето, както и да поглъщате бебешки циреи.

Просто сменете филтъра за еднократна употреба, когато почиствате накрайника за нос, а ако е необходимо, го почистете основно в съдомиялна машина.

Един от любимите ми аспекти на NozeBot е колко лесно е засмукването – тъй като изисква само два пръста, можете да използвате другата си ръка, за да поддържате главата на бебето, докато засмуквате.

Устройството може да се презарежда и има три нива на засмукване от болничен клас, за да помогне при различни проблеми със запушването на носа у дома.

Родителите ще оценят колко малко е устройството, което им позволява да го вземат със себе си, където и да отидат.

NozeBot е подобрението, от което се нуждаете в дома си, ако детето ви страда от продължително запушване на носа или ако просто искате да сте подготвени за сезона на настинките през първите три години от живота си.