Как да създадете по-устойчиви и еко-съобразни Pos дисплеи?

Един Pos дисплей има няколко важни задачи – той трябва да стимулира продажбите, да привлича вниманието и повишава осведомеността на клиентите, да бъде практичен и да се вписва добре в оформлението на съответния търговски обект.

В днешно време обаче има още един ключов аспект, на който е добре да обърнете внимание при проектирането на вашия Pos дисплей и това е устойчивостта.

Ако предлагате био продукти, било то козметика, храна или напитки, то вие ще искате те да ги изложите и представите, така че да демонстрирате вашата ангажираност с устойчивостта и екологичните стандарти. Но как можете да създадете еко-съобразни дисплеи, които показват вашата загриженост към околната среда и в същото време привличат повече клиенти? Нека видим!

Изберете дисплеи от дърво и еко пластмаса

Един от най-лесните начини да направите дисплея си по-устойчив и еко-съобразен, е като използвате рециклируеми материали. Това означава да изберете материали, които идват от възобновяеми източници и които сами могат да се рециклират.

Pos дисплеите от дърво и еко пластмаса, като тези на Dimeko са отличен пример за устойчиво решение. Те са направени от материали, произведени от устойчиви източници и предлагат възможност за рециклиране, като с това спомагат за опазване на природните ресурси и намаляване на въглеродния отпечатък. Така че, ако сте марка, която набляга на зеления маркетинг и устойчивостта, Pos дисплеите от дърво и еко пластмаса на Dimeko могат да бъдат подходящи за излагане на вашите продукти.

Използването на такива стелажи може да се хареса на потребителите, които дават приоритет на екологичното съзнание при решенията си за покупка.

Предимства на Pos дисплеите от дърво

Освен че са екологично устойчиви, Pos дисплеите от дърво предлагат и редица други предимства.

 • Те са привлекателни. Много марки избират дървени стелажи, защото осигуряват естествена и визуално привлекателна естетика, която привлича клиентите, докато пазаруват. Дървото придава топлина и уют на търговските обекти, което може да подобри общото усещане за магазина и да насърчи по-дълъг престой на клиентите.
 • Могат лесно да бъдат персонализирани. Дисплеите от дърво могат да бъдат изработени в най-различни размери, форми и цветове. Към тях могат да се добавят фирмени лога и надписи, което е чудесен начин да повишите осведомеността за вашата марка.
 • Издръжливи са. Дървените дисплеи обикновено са доста издръжливи, което може да ви спести ресурси, тъй като минимизира необходимостта от чести смени. Като цяло, дървото е устойчиво на ежедневно износване, стига да не е изложено на твърде висока влажност.
 • Дървеният дисплей се прави лесно. Дървените стелажи се правят лесно и не изискват много инвестиции и средства. За разлика от метални или пластмасови Pos дисплеи, дървената стойка може да бъде проектирана и създадена за кратък период от време. Простотата на работа с дървото позволява бърза и ефективна изработка, което е особено полезно при необходимост от бързо внедряване на нови дисплеи или при адаптиране към променящи се маркетингови стратегии.

Предимства на Pos дисплеите от еко пластмаса

Подобно на дървените, дисплеите от еко пластмаса не са просто устойчив избор – те са разумно решение за бизнеса, който се стреми да процъфтява в бъдеще. Ето и някои от предимствата, които този тип стелажи предлагат.

 • Те са по-леки в сравнение с дървените. Еко пластмасата е доста по-лек материал от дървото. Това прави дисплеите лесни за преместване и транспортиране.
 • Могат да издържат дълго време. макар че са леки, дисплеите от еко пластмаса са изключително здрави. Те са устойчиви на влага, удари и износване, което ги прави идеални за интензивна употреба в търговските обекти. Дългият живот на тези дисплеи означава по-малко разходи за замяна и поддръжка.
 • Те предлагат гъвкавост по отношение на дизайна. Дисплеите от еко пластмаса могат да бъдат изработени така че да съответстват на вашия бранд, на продуктите, които предлагате, както и на търговския обект, в който ще бъдат поставени. Освен това, този материал поддържа множество методи за печат, които позволяват създаването на висококачествени и привлекателни изображения и текстове върху повърхността на стелажа.
пос дисплей от дърво

Други практики, които може да използвате

Ето и някои други практики, които може да използвате за да направите вашите POS дисплеи по-устойчиви и еко съобразни.

 • Изберете дисплеи, които могат да се използват многократно. Проектирайте вашите дисплеи, така че да могат лесно да се разглобяват и използват повторно за различни маркетингови кампании и промоции.
 • Включете енергийно ефективно осветление. Използвайте LED осветителни тела вместо обикновено крушки, за да намалите потреблението на енергия и въглеродния си отпечатък. LED осветлението не само е по-ефективно, но и има по-дълъг живот, което намалява нуждата от честа подмяна.
 • Подчертайте вашия ангажимент за устойчивост. Уверете се, че вашите дисплеи ясно показват, че вашата компания е ангажирана с практики, щадящи околната среда. Може да включите съобщения или графики, които информират потребителите относно вашите екологични инициативи. Това ще подобри имиджа на вашата марка и ще привлече екосъзнателни клиенти.
 • Партнирайте си с производители на Pos дисплеи, които също са ангажирани с устойчивостта. Потърсете доставчици, които предлагат дисплеи и стелажи от рециклируеми материали. Сътрудничеството с такива производители може също да доведе до иновации и развитие на нови, по-екологични продукти и решения, които могат да бъдат използвани в бъдещите ви маркетингови кампании.

Как тези практики могат да помогнат на вашия бизнес да расте?

Използването на устойчиви дисплеи ви дава възможност да изградите по-добри взаимоотношения с клиентите, като същевременно повишите идентичността на вашия бранд и покажете ангажимента си към едно по-зелено бъдеще. Тази връзка изгражда доверие у клиентите, което в крайна сметка може да доведе до увеличаване на продажбите.

По-вероятно е клиентите да се доверят на вашата марка, когато вземат решения за покупка, тъй като знаят, че давате приоритет на устойчивостта. По този начин вашият бизнес не само демонстрира своята отдаденост към опазването на планетата, но също така изгражда лоялност на клиентите.