Как да спестите пари от мебели

Независимо дали обзавеждате нов дом или просто сменяте мебелите в сегашния, има много начини да спестите пари от мебели. Някои от методите отнемат повече време от други, но с малко планиране и малко усилия ще можете да намерите най-добрите сделки за всичко – от кухненски уреди за вграждане до мебели.

Закупуване от производител

Купуването на мебели от производител, може да ви спести много пари. Много производители предлагат качествени мебели на достъпни цени. Те могат също така да ви помогнат да създадете мебели по поръчка, които ще паснат на вашия стил.

Ако не искате да плащате пълната цена, може да поискате отстъпки. Това обикновено е чудесен начин да спестите стотици долари. Но трябва да знаете как да питате. Много търговци на дребно са готови да преговарят с вас.

Трябва също така да помислите да поискате търговска отстъпка. Много дизайнери предлагат до 50% търговска отстъпка. Независимо дали пазарувате онлайн или в магазин за търговия на дребно, трябва да разберете дали дизайнерът ще предложи търговска отстъпка, преди да направите поръчката си.

Изкупуване втора употреба

Купуването на мебели втора употреба е чудесен начин да спестите пари и да избегнете закупуването на нови. Но трябва да сте наясно с рисковете при закупуване на използвани мебели.

Можете също да търсите употребявани мебели онлайн. Някои уебсайтове, като https://www.relaxbg.org/, улесняват закупуването на използвани мебели. Те имат надеждно време за доставка и връщанията обикновено се продават на едро.

Facebook Marketplace също е онлайн общност, където хората публикуват мебели за продажба. Можете да разгледате публикациите и да видите какво предлагат, или можете да публикувате обява за нужда от безплатни мебели.

Изкупуване от склад

Закупуването от склад може да бъде чудесен начин да спестите пари за мебели. Много търговци на дребно са нетърпеливи да се отърват от по-старите запаси. Те често намаляват цените на инвентара през празничните почивни дни.

Някои мебелни магазини дори предлагат 0% финансиране, което означава, че не е нужно да плащате нищо, докато балансът ви не бъде изплатен. Други магазини предлагат безплатна доставка за покупки над определена сума. Трябва обаче да попитате за таксите за доставка, преди да направите покупката си.

Най-доброто време за покупка на мебели обикновено е краят на лятото или началото на зимата. През това време хората са склонни да разчистят апартаментите си и трябва да се отърват от мебелите. Ако имате късмет, може дори да намерите страхотна сделка.

Обновяване

Купуването на нови мебели може да бъде скъпо, а преработката на мебели може да ви помогне да спестите пари. Може също така да създаде уникална мебел за вашия дом, като дори ще помогнете на околната среда, докато го правите.

Можете да започнете с почистване на вашите мебели. Ако нямате никакви материали, проверите в местни сайтове за покупка и продажба.

Рециклирането на мебели е толкова просто, колкото шлайфането на дървени мебели и придаването им на нов завършек. За по-артистичен проект, можете да използвате тебеширена боя. Тази боя не изисква грунд и се нанася гладко.

Рециклирането на мебели дава нов живот на старата ви част. Можете да го боядисате в цвят, който харесвате, или да го направите по-къс или по-висок. Можете също така да добавите нови възглавници или корнизи към него.