Защо закупуването на телефон втора употреба е добра идея

Ако ви предстои покупка на нов телефон, но не искате да харчите парите за нов модел, може да помислите за телефон втора употреба. Тези устройства могат да ви спестят пари и да защитят околната среда, като същевременно са съвместими с най-новите операционни системи и приложения. Тези устройства често се актуализират редовно, така че ако планирате да ги използвате повече от година, може да помислите за използвано устройство.

Спестяване на пари

Телефоните втора употреба са чудесен начин да спестите пари за нов телефон. Важно е обаче да имате предвид, че тези телефони могат да имат много проблеми. Трябва да проверите живота на батерията и да потърсите пукнатини или драскотини, преди да купите такъв.

Защо закупуването на телефон втора употреба е добра идея - спестяване

Телефоните втора употреба се предлагат в два основни вида: напълно обновени и използвани. Напълно реновираните телефони са почти чисто нови, с нова батерия и външен корпус. Тези телефони се предлагат и с гаранция и всички аксесоари.

Ако се интересувате от спестяване на пари чрез закупуване на телефон втора употреба, не забравяйте, че използваните телефони обикновено са от по-старото поколение. Ще спестите най-много пари, когато закупите именно такъв смартфон.

Опазване на околната среда

Купуването на мобилен телефон втора употреба ще ви помогне да защитите околната среда, като намалите количеството генерирани отпадъци и емисиите на парникови газове. Чрез закупуването на телефон втора употреба вие също ще изпратите съобщение до технологичните компании, че трябва да започнат да използват по-устойчиви производствени практики. Всъщност рециклирането на само 500 мобилни телефона ще спести достатъчно енергия, за да работи с уредите на цялото семейство за една година. Освен това, като рециклирате мобилен телефон, вие предотвратявате изхвърлянето на приблизително 140 милиона мобилни устройства на сметището.

Защо закупуването на телефон втора употреба е добра идея - опазване на околната среда

По-голямата част от суровините, използвани за производството на електронни устройства, са трудни за намиране и изискват интензивен добив. Този процес има висок въглероден отпечатък и може да включва неетични минни практики, като например наемането на работа на деца. Ето защо е важно да рециклирате старите телефони, когато е възможно.

Въздействието върху околната среда от изхвърлянето на нов телефон е огромно и един от най-добрите начини да помогнете на околната среда е да продадете стария си. Купуването на телефон втора употреба означава, че не създавате нови отпадъци и е много по-евтино от закупуването на нов. Ремонтираните телефони също са добър избор за опазване на околната среда, защото не са податливи на повреди и ще ви струват по-малко.

Купуване от лицензиран търговец

Ако искате да спестите пари от покупката на мобилен телефон, купуването на модел втора употреба от лицензиран търговец. Все пак трябва да вземете някои предпазни мерки, за да избегнете измама. Преди всичко трябва да се уверите, че телефонът, който разглеждате, е в добро работно състояние. Второ, трябва да обърнете голямо внимание на описанието на телефона.

Защо закупуването на телефон втора употреба е добра идея - покупка

В България един от най-предпочитаните търговци на телефони 2 ръка е MLgroup, които предлагат огромно разнообразие от модели, сред които да намерите необходимия за вас.