Какво да търсим в една пълначка за кайма?

Професионалните ресторанти, заведения за хранене и обработка на месни и други продукти могат да се възползват от редицата предложения за продукти тип “пълначка за кайма”. Те идавт в различни модели, което означава, че имаме широка база за избор. Но на кои характеристики трябва да обърнем внимание?

Капацитет

В зависимост от нуждите, които изпитва вашето заведение, ще ви трябва различен по капацитет уред, с който да пълните колбасите. Това могат да са от малки уреди за лека употреба до значително по-обемни и побиращи по-големи количества кайма. Естествено, вниманието в тази стъпка е от съществено значение, тъй като то определя колко продукция ще можете да изваждате на ден.

Скорости

Ако е възможно да намерите продукт, който предлага повече от една скорост, това ще е страхотно решение за вашата кухня. Различните продукти, които приготвяте, имат специфични характеристики на, е, приготвяне (повторението – умишлено). Съответно, ако имате машина с няколко скорости, това ще позволи да се оптимизира степента на пълнене на всеки колбас или наденица. С варирането на бързината се позволява перфектно дозиране на всеки продукт.

Диаметър на изходния цилиндър

Спрямо това какъв е диаметърът на изходния цилиндър ще можете да приготвяте наденици и колбаси с различен диаметър. Още по-изгодно е да си купите уред, който има няколко отделни приставки (цилиндрични тръби), с които ще можете да създавате разнообразие от селекционирани продукти. Те позволяват оптимизация на цялостния процес по приготвяне на храни от кайма и различни месни изделия.

Възможност за обездушаване

Наличието на възможност за обездушаване е важна характеристика на най-добрите пълначки за кайма. Методиката на тази функционалност е съществена, когато става въпрос за избор на модела, който ще си купите.

Материал на изработка

Той е от главно значение, когато избирате пълначка за кайма. Материалът определя качеството и някои други характеристики като дълготрайност и леснота на почистване. Едни от най-добрите решения се предлагат от неръждаемата стомана. Тя осигурява изключително добро качество, което ще ви служи дълго и вярно, без големи проблеми и изменения. Същевременно, неръждаемата стомана се характеризира с дълготрайност, което означава, че експлоатационният период е значително удължен. Освен това тя е един от най-лесните за почистване материали за кухненски уреди. Поддръжката също е минимизирана до възможно най-ниско ниво.

Цялостно качество

Но не само главният материал на корпуса трябва да е висококачествен. Това е необходимо за всеки един от елементите на продукта. Затова е нужно да търсим цялостно високо качество, което да позволи да използваме уреда с лекота, удобство и сигурност, че той ще ни върши възможно най-добра работа.

Цена

Тя, макар и да не е главен фактор, все пак трябва да се разглежда внимателно, когато подбираме пълначка за кайма. Ще варира спрямо другите показатели, които обсъждахме. Оптималният вариант е да откриете онова съотношение цена-качество, което отговаря най-добре на нуждите и на възможностите ви. Не пренебрегвайте втората част от уравнението за сметка на евтиното. Важно е да откриете висококачествен уред с отлични характеристики. Едва тогава в цялата картинка се намесва и цената, която ще трябва да бъде съобразена с цялостните нужди на заведението ви.