Сигурни признаци, че е време да започнете да използвате добавката Nicotinamide Riboside

Nicotinamide riboside (NR) е сравнително ново съединение, което придоби популярност през последните години поради своите потенциални ползи за здравето. Това е форма на витамин B3 и се намира естествено в някои храни като мляко, броколи и печурки. Доказано е, че NR повишава нивата на никотинамид аденин динуклеотид (NAD+), решаващ коензим, участващ във важни клетъчни процеси като производство на енергия, възстановяване на ДНК и регулиране на генната експресия. В резултат на това добавките с никотинамид рибозид привлякоха вниманието на тези, които търсят начини да подобрят цялостното си здраве и благополучие. Тази статия ще обсъди сигурните признаци, които показват, че може да е време да обмислите използването на добавки с никотинамид рибозид.

Хронична умора или липса на енергия

Ако постоянно се чувствате изтощени, дори след като сте имали достатъчно сън, това може да е знак, че вашите енергийни нива са ниски. Добавянето на никотинамид рибозид към вашата диета може потенциално да увеличи производството на енергия чрез повишаване на нивата на NAD+, който играе жизненоважна роля в производството на клетъчна енергия. Като поддържате здравословни нива на NAD+, можете да очаквате подобрена издръжливост, фокус и умствена яснота.

Сигурни признаци, че е време да започнете да използвате добавката Nicotinamide Riboside - умора

Възраст над 40 години

С напредване на възрастта естествените нива на NAD+ в тялото ви намаляват, което води до намаляване на клетъчната функция и цялостното здраве. Допълването с никотинамид рибозид може да помогне за противодействие на този спад, като насърчава по-здрави клетки и забавя процеса на стареене. Проучванията показват, че добавките с никотинамид рибозид могат да имат положителен ефект върху различни аспекти на здравето, включително сърдечно-съдово здраве, метаболитно здраве и мозъчна функция.

Трудност при отслабване или поддържане на здравословно тегло

Ако се борите с теглото си или просто не виждате резултатите от усилията си за отслабване, добавянето на никотинамид рибозид към вашата диета може да бъде полезно. NR помага за подобряване на митохондриалната функция, която е отговорна за производството на енергия в клетките. Чрез оптимизиране на тази функция, добавките с никотинамид рибозид могат да помогнат за увеличаване на скоростта на метаболизма ви, насърчаване на загубата на мазнини и подпомагане на поддържането на здравословно тегло.

Постоянен стрес или тревожност

Хроничният стрес и безпокойството могат да окажат значително влияние върху вашето физическо и психическо здраве. Добавката никотинамид рибозид е показала, че има потенциални антистресови ефекти, тъй като помага за регулиране на реакцията на тялото към стреса и насърчава релаксацията. Освен това, той допринася за производството на GABA, невротрансмитер, свързан с чувството на спокойствие и релаксация. Като управлявате нивата на стрес, допълването с никотинамид рибозид може да подобри цялостното ви благосъстояние и качество на живот.

Сигурни признаци, че е време да започнете да използвате добавката Nicotinamide Riboside - стрес

Лоша кожа или признаци на преждевременно стареене

Здравата кожа изисква подходящи нива на NAD+, за да функционира правилно. Тъй като нивата на NAD+ намаляват с възрастта, кожата ви може да изглежда по-малко еластична, с повече бръчки и фини линии. Допълването с никотинамид рибозид може потенциално да обърне тези ефекти чрез повишаване на нивата на NAD+ и подобряване на здравето на кожата. Освен това проучванията показват, че никотинамид рибозид може да има защитни ефекти срещу увреждане от слънцето и други фактори на околната среда, които допринасят за преждевременното стареене на кожата.

Слаба имунна система

Ако често се разболявате или имате затруднения да се възстановите от заболявания, слабата имунна система може да е проблем. Никотинамид рибозид играе решаваща роля в поддържането на здрава имунна система, като подпомага производството на бели кръвни клетки и подобрява способността на тялото да се бори с инфекциите. Като укрепите имунната си система с добавки с никотинамид рибозид, можете да намалите риска от заболяване и да ускорите времето за оздравяване.

Диета с дефицит на определени храни

Ако вашата диета липсва определени храни, богати на никотинамид рибозид, като мляко, броколи или печурки, може да искате да обмислите допълването с тази важна хранителна съставка. Балансираната диета е от съществено значение за оптимално здраве, а включването на източници на никотинамид рибозид може да помогне за гарантиране, че получавате всички хранителни вещества, от които се нуждае тялото ви, за да функционира най-добре.

Повече информация на https://dr-d.eu/