Сладка детска баня в свежи цветове

И в най-малката стая на дома трябва да се вземе предвид личността на детето, а не само техническите изисквания. Детската баня трябва да бъде място, където те могат да се отдадат на фантазиите си и да бъдат себе си. Ярките цветове, забавните аксесоари и малките детайли ще направят времето за баня по-приятно за вашите малчугани. Дайте воля на въображението си, за да създадете детска баня, която е едновременно удобна и приветлива.

Свежи цветове за детската баня

Ярките цветове придават енергия и младост на всяко помещение, а детските бани не са изключение. Можете да избирате от широка гама цветове – от ярки и жизнени нюанси до по-меки пастелни тонове. Въпреки това трябва да се опитате да изберете цветове, които са подходящи за възрастта, така че да не са прекалено крещящи или детски. Добро правило е да избирате цветове, които се асоциират с възрастта на детето. Например едногодишното дете вероятно ще се радва на жълто, синьо и червено, докато петгодишното дете по-скоро ще оцени зеленото, синьото и лилавото.

Съхранение и осветление

Съхранението е задължително във всяка баня, но особено в детската. Уверете се, че разполагате с достатъчно място за съхранение на кърпи, шампоан и други неща от първа необходимост, от които децата могат да се нуждаят или да влязат в контакт с тях. В детската баня може да помислите за монтиране на висяща пръчка за кърпи и малък рафт за тоалетни принадлежности. Осветлението е от съществено значение в банята. Детските очи са особено чувствителни към светлината, затова трябва да се уверите, че сте инсталирали осветителни тела с енергоспестяващи крушки и превключватели с таймер. Може да помислите и за осветление със сензор за движение за тоалетната.

Място за игра

Малък кът за игра или маса и столове могат да бъдат чудесно допълнение към детската баня. Тази зона може да се използва за различни цели, включително за хранене, игра или правене на художествени проекти. Малък рафт над масата може да се използва за съхранение на играчки, книги или художествени материали. Ако решите да добавите кът за игра в детската баня, опитайте се да го запазите възможно най-малко затрупан. Поставете всичко в прозрачни контейнери, така че масата в банята да може да се използва и когато се използва кът за игра.

Декор и аксесоари за детски бани

Детските бани не трябва да са толкова стерилни и скучни, колкото може да се предположи. Можете да добавите един или два уникални дизайнерски елемента, за да създадете баня, която е едновременно функционална и забавна. Един забавен стенопис е чудесно допълнение към всяка детска баня. Можете да изберете тема, която е подходяща за възрастта и интересите на детето. Можете също така да изберете семпъл дизайн, който да придава интерес, без да отвлича вниманието. Стенен рафт е друг чудесен начин да добавите визуален интерес. Можете да го използвате за съхраняване на тоалетни принадлежности, кърпи и други неща от първа необходимост в банята. Или пък можете да го използвате за излагане на играчки или книги.

Източник: https://bulgaria24.tv/