Спално бельо – изберете според предпочитанията и възможностите

Традиционно комплект спално бельо включва: завивка, чаршаф и калъфки за възглавници. За шиене се използват тъкани с различни текстури и размери. По отношение на цената и предназначението бельото е разделено на три категории: луксозно, бюджетно и детско.

Най -скъпото и висококачествено спално бельо принадлежи към елитната категория. Характеризира се със следните показатели с изключително високо качество:

  • задълбоченост при избора на тъкани;
  • аристократични тонове на цветовата палитра;
  • елегантност на дизайна;
  • стил и уникалност на декоративното решение.

Бюджетната категория спално бельо включва традиционни комплекти за ежедневна употреба. Продуктите от тази категория са много популярни и търсени от потребителите на всички категории население. Например, сатененото спално бельо е издръжливо, меко и достъпно.

За шиене на по-бюджетно бельо се използват главно тъкани: поплин, перкал, микрофибър. Не е предвиден декоративен дизайн под формата на бродерия или ръчно изработена дантела.

Всъщност изборът на грешен размер на спалното бельо ще повлияе значително на качеството на съня ви. Малък чаршаф непрекъснато ще се свлича и ще образува гънки, малка калъфка за възглавница ще компресира възглавницата и ще я направи твърда.

Пухена завивка в по-малък плик ще образува вълни и бучки. Обратно, при големи легла завивката ще виси и постоянно ще се деформира.

За да се опрости процедурата за избор на спално бельо за легло, са разработени определени стандарти за легла, матраци и спално бельо.

Отивайки да купувате ново спално бельо, експертите препоръчват да изберете много отговорен подход и да обърнете внимание на следните аспекти:

  • кой е производителят, независимо дали марката е известна или не. Преди това можете да се запознаете с потребителските отзиви на различни производители на спално бельо;
  • как изглежда опаковката на стоката, съдържа ли информация за материалите и производителя. Известните марки няма да спестят от такива дреболии;
  • дали тъканите, използвани за шиене на спално бельо, са с високо качество.
  • което е по-важно за вас: здравина или мекота на тъканта. От това ще зависи изборът на вида плат за спалното ви бельо.

Източник на изображението: https://unsplash.com/photos/throw-pillow-on-bed-frame-iAftdIcgpFc