Топ 3 на най-добрите офис бюра

Независимо дали работите с десетки служители или сами от вкъщи, създаването на комфортно работно място, е едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашата продуктивност и цялостно благосъстояние. Много бизнес лидери обаче не осъзнават, че дизайнът на офиса е също толкова важен, колкото и производителността на хората, работещи в него. Някои офиси са по-ефективно от други, просто защото са проектирани по този начин.

Инвестирането в правилното обзавеждане и създаването на светли, удобни и ергономични работни места ще подобри цялостното настроение и благосъстояние на служителите, като ги мотивира да станат по-продуктивни. Изследванията показват, че характеристиките на един офис могат да имат голямо влияние върху поведението, възприятията и представянето на работниците. Според други проучвания, удовлетворението от работната среда също, е пряко свързано с цялостното удовлетворение от работата.

В центъра на едно добре организирано и проектирано работно пространство стои именно офис бюрото. То трябва да бъде функционално, ергономично и да отговаря на специфичните нужди на служителите. Все пак, това е мястото където те прекарват по-голямата част от деня си. Електрическите бюра Buldesk, са изключително подходящ избор, тъй като те могат да се адаптират към уникалните нужди на потребителя само с едно натискане на бутона.

Когато става въпрос за ергономичност обаче, на пазара се предлагат и други видове регулируеми бюра, които предлагат известно ниво на персонализация. По-долу съставихме списък с топ 3 на най-добрите офис бюра, като взехме под внимание някои ключови характеристики включително стил, функционалност, удобство и т. н.

Електрически бюра

Както вече казахме, на пазара са налични различни видове бюра – някои от тях са с фиксирана височина, а други могат да се регулират. Но, ако трябва да изберем най-добрите или такива, които не просто съчетават комфорт и удобство, но и предлагат най-високо ниво на персонализация, то електрическите бюра категорично печелят. Тези работни станции имат моторизиран механизъм, който ви позволява да регулирате височината на бюрото само с едно натискане на бутона. Това не само насърчава по-добра стойка, но също така увеличава притока на кръв, поддържайки ви енергични и фокусирани по време на дългите работни часове.

Само си представете, колко удобно би било да станете и да изпънете краката си след продължително седене на стола. Но, какво ако в този момент идва клиент и трябва да седнете, за да запишете нещо? Електрическите бюра могат да направят всичко това възможно. Те обикновено се предлагат с функции за памет, позволявайки ви много бързо и лесно да преминавате от седнало в изправено положение, и обратно.

Регулируеми бюра с ръчен повдигащ механизъм

Това са друг тип бюра, които ви позволяват да работите както в седнало, така и в изправено положение. За разлика от електрическите бюра обаче, които се регулират само с едно натискане на бутона, бюрата с ръчен механизъм се повдигат и спускат с помощта на лост. Това означава, че превключването между различните позиции не става толкова бързо и лесно. Освен това, този вид работни станции нямат настройки за памет. Тоест, вие трябва или да се опитате да запомните оптималната за вас височина, или всеки път да ръчкате лоста, за да я намерите. Това може да бъде малко досадно, особено когато се налага бързо да смените позицията си.

И все пак, бюрата с ръчен повдигащ механизъм могат да бъдат добър вариант, в случай, че търсите по-бюджетна алтернатива на електрическите бюра. Ако планирате да използвате този  тип работни станции за по-дълго време, уверете се, че механизмът е лесен за работа. Освен това, не забравяйте да тествате бюрото, преди да го закупите.

добра офис обстановка

Електрически бенч бюра

Този тип бюра са изключително популярни в модерните офис среди и отворени офис пространства. Те се характеризират със своята обща структура на краката, която обикновено поддържа две (или повече) работни повърхности. Този дизайн максимизира използването на пространството в отворени офис оформления.

Тези бюра, подобно на стандартните електрически бюра, могат бързо и лесно да се повдигат и спускат с помощта на специален електрически механизъм.  Те често се използват в работни пространства за съвместна работа, където екипите работят в тясно сътрудничество. Споделената структура на краката насърчава сътрудничеството и комуникацията между членовете на екипа.

Имайте предвид обаче, че бенч бюрата обикновено са по-скъпи от стандартните електрически бюра. По-високата цена се дължи главно на техния специфичен дизайн и характеристики.