Как да ухаете добре през целия ден в училище

Има някои неща, които можете да направите, за да не миришете лошо на обществени места. Първо, винаги трябва да сте сигурни, че сте чисти по всяко време, което означава да си взимате душ поне два пъти дневно. Смяната на дрехите също е важна. За да може човек да мирише по-добре, в деня на прането, може да накисва бельото си във вода с препарат предварително. Друга важна стъпка е да използвате борна киселина, за да възстановите pH баланса на тялото си. Използването на този продукт ежедневно в продължение на 7 дни ще ви помогне да миришете по-свежо.

Дезодорант


Дезодорантът е продукт, който може да ви помогне да миришете свежо през целия ден. Много варианти на дезодоранти са предназначени за деца, така че трябва да изберете такъв, който е нежен към кожата. Някои от тях също така са направени така, че да са екологично чисти. Те използват опаковки, които са направени от рециклирани материали, и са без аромати. Не съдържат изкуствени съставки и консерванти. Освен това са с лек, свеж аромат. За любитеите на шикозни и със сигурност хубави аромати, е добра идея да се насочат към парфюм. Добър вариант е такъм от серията на Jean-Paul-Gaultier. Повече от него, може да разгледате на този линк – https://dolce.bg/Jean-Paul-Gaultier/jean-paul-gaultier-scandal-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%84%D1%8E%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-edp-30-ml-63493

Младите не могат да устоят на желанието да ухаят добре. Много ученици използват парфюмирани дезодоранти. Дори и да не харесват аромата, тези продукти могат да им помогнат да се чувстват свежи. Някои тийнейджъри дори държат стик дезодорант в раниците си. Трябва също така да изпират веднага, след като ги използват, защото потта може да заключи миризмите върху дрехите.

Антиперспирант


Ако някога сте се чудили как да миришете добре през целия ден в училище, антиперспирантът може да ви помогне. Този продукт съдържа формула с алуминиев хлорид, която може да ви предпази от телесна миризма до 48 часа. Формулата е по-мощна от стандартния антиперспирант, който съдържа само един до три процента алуминиев хлорид. Тази по-висока концентрация осигурява по-ефективен щит срещу неприятната миризма.

Има две основни стъпки, които трябва да предприемете, за да се предпазите от неприятната миризма: първо, подсушете се напълно. Сухата кожа не позволява на бактериите да се размножават. След това нанесете антиперспирант върху подмишниците си. Антиперспирантите обикновено са предназначени за употреба под мишниците, но някои от тях са ефективни и за краката или ръцете.

Освежител за стая

Естественият освежител за стаята, може да бъде отличен начин да поддържате свежия мирис на дрехите през целия ден. Важното е да намерите безопасен и нетоксичен продукт. Някои освежители за стая могат да се приготвят дори в домашни условия. Един от начините за това е да поставите лимон или лайм в стъклена бутилка със спрей и да напръскате вътрешността на помещението. Това ще гарантира, че помещението ухае свежо и не е прекалено силно. Като алтернатива можете да използвате етерични масла от цитрусови плодове в стъклена бутилка с пулверизатор.

Можете също така да изпробвате пречиствател на въздуха в своята стая, за да премахнете лошите миризми. Тези устройства работят, като засмукват замърсителите и ги филтрират.

Обучение на учениците за правилна хигиена

Обучението на учениците за правилна хигиена в училище е важна част от насърчаването на здравословни навици. Правилното миене на ръцете е от решаващо значение за предотвратяване на разпространението на бактерии, както и за отстраняване на микробите от повърхностите. Важно е също така ноктите на учениците да се поддържат чисти, тъй като те са благоприятна среда за размножаване на бактерии. Тези микроби могат лесно да се прехвърлят върху устата, очите и носа на учениците. Поради това, учителите трябва да гарантират, че учениците почистват ноктите си по всяко време.

В допълнение към насърчаването на правилната хигиена сред, училищата трябва да осигурят и подходяща среда. За да накарат учениците отрано да възприемат здравословни навици, учителите трябва да създават забавни и вълнуващи преживявания. Вниманието на детето вероятно ще бъде привлечено от забавна дейност и ако тя му доставя удоволствие, е по-вероятно да я следва. Това може да стане чрез съпътстващи учебни дейности, състезания в рамките на училището или чрез осигуряване на стимули и награди за учениците, които спазват добра хигиена.